ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ρωσία: Βροχή μετεωριτών προκαλεί τραυματισμούς και ζημιές



Πρωτοφανής βροχή από μετεωρίτες προκάλεσε βίαιες εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας το πρωί της Παρασκευής με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια σε πολλά κτίρια, προακλώντας τραυματισμούς, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Οι περισσότερες αναφορές, έστω και συγκεχυμένες, έρχονται από την περιοχή Τσελιάμπινσκ.
«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών. Ενας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσελιάμπινσκ. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Ιρίνα Ρόσιους. Ωστόσο, δεν υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων για το τι συνέβη ακριβώς, καθώς έτερος εκπρόσωπος του υπουργείου ταυτίζονται ανέφερε στο Ιντερφαξ ότι επρόκειτο για έναν μετεωρίτη.
Το ρωσικό RT υποστηρίζει, επικαλούμενο ανώνυμη στρατιωτική πηγή, ότι ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του -αναφορά που δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.

Αναφορές θέλουν επίσης να υπάρχουν ορισμένοι τραυματίες σε σχολείο του Τσελιάμπινσκ. Τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για 102 τραυματίες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου