ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Αλεξάντερ Σόρος ο γιος του γνωστού αμερικανού δισεκατομμυριούχου

Την πρώτη φορά που φιλοξενήθηκε στις κουτσομπολίστικες στήλες ο Αλεξάντερ Σόρος, ο γιος του γνωστού αμερικανού δισεκατομμυριούχου επενδυτή και φιλάνθρωπου, ένιωσε στο πετσί του τι θα πει αρνητική δημοσιότητα. Φωτογραφίες από πάρτι «στο σπίτι του μπαμπά στο Σαουθάμπτον, πίνοντας εν πλω στο οικογενειακό σκάφος και τσιλημπουρδίζοντας με νεαρές υπάρξεις» έκαναν τον γύρο της Νέας Υόρκης. Ηταν μια ντροπιαστική στιγμή για την οικογένεια, αλλά κι ένα πολύ καλό μάθημα για τον ίδιο. «Καλωσήλθες στους Σόρος»
, ήταν τα λόγια της μητέρας του τότε, και δεν θα τα ξεχάσει ποτέ. Ο 26χρονος Αλεξ είχε αποφασίσει πως θα επανέλθει δριμύτερος για να αποκαταστήσει το βαρύ όνομα που φέρει και να αποδείξει πως δεν είναι ένα κακομαθημένο παιδί, αλλά ένας σοβαρός νέος που σκοπεύει να βαδίσει στα φιλανθρωπικά βήματα του πατέρα του.
Για του λόγου το αληθές, ο Αλεξ οργάνωσε πριν από λίγες μέρες το πρώτο του γκαλά για λογαριασμό της ανθρωπιστικής οργάνωσης Global Witness. Κομψός με το λευκό του σακάκι, αυτή τη φορά ο Αλεξ αποκόμισε μόνο θετικά σχόλια ως άριστος οικοδεσπότης ανάμεσα σε περισσότερους από 340 καλεσμένους. Μεταξύ αυτών, ηθοποιοί, μόδιστροι και σκηνοθέτες. Δεν ήταν όμως αυτό το ντεμπούτο του στη φιλανθρωπία. Η πρώτη του απόπειρα ήταν με το Ιδρυμα Αλεξάντερ Σόρος, το οποίο ίδρυσε με το που πήρε το διδακτορικό του στην Ιστορία από το Μπέρκλεϊ.
Ο Αλεξάντερ Σόρος έχει κληρονομήσει πολλά από τον πατέρα του: την εξωστρέφειά του στον λόγο, τις χρυσές γνωριμίες μιας ζωής - από τη Χίλαρι Κλίντον και τον Μπόνο έως τον Νέλσον Μαντέλα - και βέβαια το μερίδιό του από τη αμύθητη περιουσία του, που υπολογίζεται στα 22 δισ. δολάρια. Παρ' όλ' αυτά ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να δημιουργήσει τη δική του ξεχωριστή εικόνα.
Την πρώτη νιότη του ο Αλεξ την πέρασε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας στην πόλη Κατόνα, λίγο έξω από τη Νέα Υόρκη. Τον περισσότερο χρόνο εκεί τον μοιραζόταν με τον μικρότερο αδελφό του, τον 23χρονο σήμερα Γκρέγκορι. Τις υπόλοιπες ώρες οραματιζόταν την καριέρα του ως καλλιτέχνη. Κάποιες φορές ονειρευόταν ακόμη μια πιο απλή ζωή, που θα του επέτρεπε να παίζει ποδόσφαιρο με τα άλλα αγόρια στον δρόμο.
Η σχέση με τον πατέρα του πέρασε από διάφορες φάσεις. Αυτό που ως παιδί δεν μπορούσε να του συγχωρέσει ήταν η διαρκής απουσία του. Παραδέχεται ωστόσο ότι είναι μια δεσπόζουσα προσωπικότητα. «Ο πόλεμος τον έκανε αυτό που είναι, ο πόλεμος δημιούργησε τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος, διότι έτσι απέκτησε τη δυνατότητα να διαχωρίζει τα συναισθήματα από το πάθος», λέει για τον εβραίο ουγγροαμερικανό πατέρα του. Οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν πλήρως όταν ο Αλεξ ήταν έφηβος και ο πατέρας του τον «βασάνιζε» με Λατινικά και Μαρξ. «Ελεγε πως είμαι ανήσυχο πνεύμα», θυμάται κομπάζοντας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου