ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Στην ανακατάληψη κυβερνητικών κτιρίων και σημαντικών σημείων της ουκρανικής πρωτεύουσας του Κιέβου προχωρούν οι ειδικές ουκρανικές δυνάμεις, και την ίδια στιγμή ισχυρή δύναμη Ρώσων Spetsnaz ( χωρίς διακριτικά) βρίσκεται σε αναμονή στο αεροδρόμιο «Борисполь» κοντά στο Κίεβο, για να επέμβουν εάν καταστεί αναγκαίο προς βοήθεια του νόμιμου προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Άνδρες της ειδικής δύναμης Berkut και των κομάντος του ουκρανικού υπουργείου εσωτερικών πήραν υπό τον έλεγχό τους ένα μέρος της Πλατείας της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο (Φωτογραφία: ΡΙΑ-Νόβοστι).
Μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες οι άνδρες της Berkut κατάφεραν να επιβάλουν τον έλεγχο στα οδοφράγματα. Μετά την κατάληψη των οδοφραγμάτων στην οδό Ινστιτούτσκαγια οι άνδρες της Berkut μαζί με κομάντος του Υπουργείου Εσωτερικών ξύλωσαν τα οδοφράγματα και τις μεταλλικες κατασκευές οχύρωσης των στασιαστών.
Άνδρες των δυνάμεων ασφαλέιας του υπουργείου εσωτερικών και της δύναμης Berkut απελευθέρωσαν  το  δημαρχιακό Μέγαρο του Κιέβου, που είχε καταληφθεί από τους στασιαστές.
Προσέγγισαν τρία λεωφορεία, από τα οποία κατέβηκαν άνδρες με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα και εισέβαλαν μέσα στο κτίριο.
Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και έριχναν κατά μέρος των δυνάμεων της τάξης βόμβες καπνού, καθώς επίσης και έχυναν νερό πάνω στους αστυνομικούς από τα παράθυρα του δημαρχιακού μεγάρου
Οι «ειδικές δυνάμεις του ουκρανικού ΥΠΕΣ έσπασαν τον κλοιό των διαδηλωτών στην πόλη Vasilkov και προχωρούν ακάθεκτες μέσα στην πρωτεύουσα Κίεβο, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό σταθμό » KANAL 5 » το οποίο επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, ένα κομβόι από 20 θωρακισμένα οχήματα τύπου , KAMAZ και ZIL με πάνοπλους άνδρες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων έχουν εισέκθει στην ουκρανική πρωτεύουσα .
Αστυνομικοί με κράνη και κλομπ και ειδικά θωρακισμένα οχήματα κινούνται κατά μήκος των μεγάλων οδικών αρτηριών της ουκρανικής πρωτεύουσας με σκοπό την εξουδετέρωση οποιουδήποτε προσπαθήσει να εμποδίσει την ομαλή κίνηση στο Κίεβο .
Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από τον Εκπρόσωπο του διοικητή δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας στρατηγού Victor Kushnir
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες από τον ρωσικό τύπο, ισχυρή δύναμη Ρώσων Spetsnaz ( χωρίς διακριτικά) βρίσκεται σε αναμονή στο αεροδρόμιο «Борисполь» Κοντά στο Κίεβο.
Όπως αναφέρθηκε πολλοί σταθμοί του μετρό όπως οι «Khreschatyk » , «Θέατρο» και « Πλατεία Ανεξαρτησίας» φρουρούνται από ειδικές δυνάμεις .
Νωρίτερα , η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ( SBU ) ζήτησε την ποινική δίωξη εναντίον των πολιτικών της αντιπολίτευσης, ζητώντας την κατάσχεση των κτιρίων της στο Κίεβο . Η αντιπολίτευση , απειλέι με τη σειρά της , το νύν Πρόεδρο Γιανουκόβιτς ότι αν σε 48 ώρες δεν παραιτηθεί θα περικυκλώσει την προεδρική κατοικία στην περιοχή Mezhigorie .
Φυσικά αυτός είναι ένας υπερφιλόδοξος στόχος, και η παρουσία των Σπέτσναζ, έτοιμων προς επέμβαση εάν χρειαστεί δέιχνει ότι δεν θα αφήσει η Ρωσία ανυπεράσπιστο τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς, στις ορέξεις των πρακτορων Δύσης-ΕΕ.



 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου